Velká cena města Mostu v plavání

Memoriál Jaroslava Jezbery - Chomutov 27.4. -výsledky | Letní soustředění Litomyšl - informace | Ústí - 4.-5.5. - výsledky | Wels - 18.-19.5. - přihlášení - úprava

V sobotu se konal v Aquadromu Most již 18. ročník plaveckých závodů s názvem Velká cena města Mostu. Informoval nás o nich Renné Komínek, předseda Plaveckého klubu Most.

Na závody dorazilo více jak 350 závodníků všech věkových kategorií z pětadvaceti plaveckých klubů celé republiky. PK Most měl početné zastoupení v podobě pětadvaceti plavců, z nichž někteří prožili svou závodní premiéru.

„Děti si zaplavaly celkem 53 osobních rekordů. Zlepšení na všech tratích a ve všech disciplínách prokázali Fedori Daniil, Tomáš Holý a Marek Pisárek,“ uvedl Renné Komínek.

Medaile si vyplavali: Lucie Boudníková (5x zlato), Pavlína Komínková (1x zlato a 1x bronz), Jan Rychlý (4x zlato), Jáchym Vacek (1x zlato a 2x čtvrtý) a Jan Průdek (3x zlato a 1x stříbro). „Honza tak krásným způsobem oslavil své dvacáté narozeniny. Honzo ještě jednou gratulace,“ přibližuje předseda mosteckého plaveckého klubu.

„Moc hezky plavala i nejmenší děvčata, Natálka Nedvědová s Nikol Nedvědovou, Jindřiška Suchánková, Nicol Behrová, Daryna Bulei a Lilija Maksymiv. V konkurenci se neztratily a zaslouží velkou pochvalu. Ta patří i dobrovolníkům v podobě rodičů plavců, ať bývalých či současných, bez nichž bychom tak velkou akci nezvládli uspořádat,“ poděkoval na závěr všem Renné Komínek.