Vánoční cena města MOSTU - MEMORIÁL JIŘÍHO VACHULKY

Meziměstské přebory - Mělník - výsledky | DROP cup Litvínov - přijatí

17. listopadu 2018 se na mosteckém bazéně sešlo 303 mladých plavců, kteří si zazávodili na sprinterských tratích.

obr. mostečtí plavci

Rád bych v první řadě poděkoval všem rodičům, kteří přiložili ruku k dílu a pomohli s organizací závodů. Dále všem sponzorům, zaměstnancům Aquadromu Most a rozhodčím, bez nichž by se závody nemohly uskutečnit. Hostem závodů byl primátor města Mostu, Mgr. Jan Paparega který, Vánoční cenu města Mostu zahájil. Závodů se zúčastnilo přes 20 oddílů z Čech a Moravy. 32 domácích plavců se na závodech neztratilo a úspěšně si zlepšovali svá osobní maxima. V hlavním závodě na 100m polohový závod v nejstarší kategorii zvítězil v nejlepším osobním výkonu domácí Jan Průdek v čase 1:03,00. Na stupně vítězů ho doprovodil třetí Kryštof Marášek v čase 1:04,69. Ve stejné disciplíně, ale nejmladší kategorii zvítězil s více jak desíti vteřinovým náskokem Tobias Student v čase 1:28,87.
Jan Průdek k vítězství na 100 PZ přidal ještě dvě druhá a dvě třetí místa. Kryštof Marášek k třetímu místu z 100m PZ přidal vítězství na 50m prsa v čase 0:32,05 a jedno druhé a třetí místo.
Z děvčat se na stupně vítězů probojovaly Sára Černá, která byla druhá na 50m Motýlek a třetí na 50m volný způsob a Valentýna Studentová třetí na 50m prsa. Třetí místa též obsadily v nejmladší kategorii Pavlína Komínková na 50m motýlek a Linda Marášková na 50m prsa. Mezi ženami brala bronz Monika Novotná na 50m prsa. Na druhou příčku se též probojovaly mostecké štafety mužů a to na 4x50m volný způsob a polohový závod ve složení Lukáš Novotný, Kryštof Marášek, Jan Průdek a Adrien XERXA. Děvčata se v obou štafetách postarala o nejlepší výkony v historii oddílu. Polohovou štafetu plavaly: Veronika Vopatová, Valentýna Studentová, Sára Černá a Kateřina Pospíšilová. Kraulovou potom Sára Černá, Monika Novotná, Kateřina Pospíšilová a Veronika Vopatová.

Současně s Velkou cenou města Mostu, proběhlo v Plzni 7. kolo Českého poháru v plavání. Za účasti reprezentantů ČR, širší české špičky a plavců ze zahraničí se naši nejlepší plavci Jan Průdek a Kryštof Marášek v pátek a neděli pokoušeli vylepšit své kvalifikační časy na mistroství republiky v plavání.

Všem plavcům gratuluji k jejich nejlepším výkonům.

Roman